Til hovedinnhold
  1. The page is not available in english
    English homepage
  • Drikkevannsforsyning
  • Dyr
  • Alt om dyr og dyrehold
  • Dyrehelse og dyresykdommer
  • Dyrehelsepersonell
  • Forsøksdyr
  • Kjæledyr, konkurransedyr og hobbydyr
  • Jakt og vilt
  • Produksjonsdyr
  • Fisk og akvakultur
  • Alt om fisk og akvakultur
  • Eksport av levende fisk med mer
  • Brønnbåt og annan transport
  • Fiskehelse og fiskesykdommer
  • Oppdrettsanlegg
  • Rensefisk
  • Slakting av fisk
  • Kosmetikk og kroppspleieprodukter
  • Mat og drikke
  • Alt om mat og drikke
  • Eksport av mat og drikke
  • Matproduksjon
  • Salg og servering av mat
  • Merking av mat
  • Råd og advarsler til forbrukere
  • Smitte frå mat og drikke
  • Startpakke for nye matbedrifter
  • Planter og dyrking
  • Alt om planter og dyrking
  • Tømmer, trelast og treemballasje
  • Plantevernmidler
  • Produksjon og omsetning
  • Økologisk landbruk
  • Planteskadegjørere
  • Gjødsel, jord og dyrkingsmedier
  • Plantesortar
  • Genmodifiserte produkter
  • Frø, såkorn og annet planteformeringsmateriale
  • Meld fra til Mattilsynet
  • Om Mattilsynet
  • Jobbe i Mattilsynet
  • Kontakt oss
  • Skjema
  • Regelverk
  • Godkjente virksomheter
    1. The page is not available in english
      English homepage
    Veileder for slaktebåter som slakter til menneskemat

    Innhold

    1. Innledning
    2. Oversikt over regelverket for slaktebåter
      • Matloven
      • Dyrevelferdsloven
      • Aktuelle forskrifter for slaktebåter
    3. Aktuelle krav til oppdrettere i forbindelse med slakting av fisk
    4. Godkjenning av slaktebåt – søknadsprosess og dokumentasjon
      • Søknadsprosessen
      • Dokumentasjonen dere legger ved søknaden
      • Meld fra til Mattilsynet hvis dere planlegger endringer
    5. Generelle krav til driften
      • Oversikt over driften
      • Plikt til å melde om slakting
      • Plikt til å varsle om hendelser
      • Transport av slaktet fisk mellom slaktebåt og mottaksanlegg
    6. Krav til produksjon av trygg mat av god kvalitet
      • Kontroll med råvarer
      • Krav til kvalitet
      • Utstyr, lokaler og metoder
      • Styringssystem
      • Næringsmiddeltrygghetskultur
      • Rester av legemidler
    7. Krav til god dyrevelferd
    8. Slaktingen skal ikke spre smitte
      • Rengjøring og desinfeksjon av slaktebåt
      • Slakting av fisk ved anlegg som er pålagt restriksjoner på grunn av smittsom sykdom
      • Håndtering av avløpsvann
    9. Animalske biprodukter
      • Krav til båter som bare slakter fisk som skal brukes til animalske biprodukter
    10. Kontroll fra Mattilsynet
    11. Definisjoner og begrepsbruk
    12. Oversikt over annen relevant veiledning fra Mattilsynet
    1. Hjem
    2. Fisk og akvakultur
    3. Slakting av fisk
    4. Veileder for slaktebåter som slakter til menneskemat

    Oversikt over annen relevant veiledning fra Mattilsynet

    I listen finner du lenker til annen relevant veiledning om slaktebåter som slakter oppdrettsfisk til menneskemat.

    • Fiskevelferd ved slakteri for akvakulturdyr
    • Slik søker du godkjenning for slakting av oppdrettsfisk på båt
    • Kategorisering og bruk av animalske biprodukter
    • Registering og godkjenning av næringsmiddelverksemder
    • Dette er HACCP
    • FSMS-HACCP-veileder om styringssystem for næringsmiddeltrygghet
    • Desinfeksjon av avløpsvann fra fiskeslakterier
    • Internkontroll i akvakulturnæringa
    • Varsle om sykdom og velferdshendelse på fisk eller andre akvatiske dyr
    Neste
    Forrige

    Fant du det du lette etter?

    Om nettstedet

    Nyhetsbrev

    Personvern og informasjonskapsler

    Tilgjengelighetserklæring (uustatus.no)

    Åpne data (API)

    Om Mattilsynet

    Kontakt oss

    Ledige stillinger

    Om oss

    Varsle oss