Til hovedinnhold
  1. The page is not available in English
    English homepage
  • Drikkevannsforsyning
  • Dyr
  • Alt om dyr og dyrehold
  • Dyrehelsepersonell
  • Kjæledyr, konkurransedyr og hobbydyr
  • Produksjonsdyr
  • Dyrehelse og dyresykdommer
  • Forsøksdyr
  • Jakt og vilt
  • Dyrevelferd
  • Fisk og akvakultur
  • Alt om fisk og akvakultur
  • Fiskehelse og fiskesykdommer
  • Slakting av fisk
  • Eksport av levende fisk med mer
  • Brønnbåt og annan transport
  • Oppdrettsanlegg
  • Rensefisk
  • Kosmetikk og kroppspleieprodukter
  • Mat og drikke
  • Alt om mat og drikke
  • Eksport av mat og drikke
  • Smitte frå mat og drikke
  • Salg og servering av mat
  • Merking av mat
  • Matproduksjon
  • Råd og advarsler til forbrukere
  • Startpakke for nye matbedrifter
  • Planter og dyrking
  • Alt om planter og dyrking
  • Tømmer, trelast og treemballasje
  • Plantevernmidler
  • Produksjon og omsetning
  • Økologisk landbruk
  • Planteskadegjørere
  • Gjødsel, jord og dyrkingsmedier
  • Plantesortar
  • Genmodifiserte produkter
  • Frø, såkorn og annet planteformeringsmateriale
  • Meld fra til Mattilsynet
  • Om Mattilsynet
  • Jobbe i Mattilsynet
  • Kontakt oss
  • Skjema
  • Regelverk
  • Godkjente virksomheter
  • Veiledere
    1. The page is not available in English
      English homepage
    1. Hjem
    2. Mat og drikke
    3. Salg og servering av mat
    4. Butikk og butikkjeder

    Butikk og butikkjeder

    Denne rettleiinga gjeld butikkar med og utan ferskvare, storkioskar, bensinstasjonar og gatekjøkken.

    Abonner på nyhetsbrev

    Krav og veiledning

    Registrering og oppstart

    Registrering av næringsmiddelverksemdStartpakke for nye matbedrifter

    Drift, lokaler og hygiene

    Lokaler, utstyr og innredningKven har ansvar for å reingjere handlekorgene til butikken?Sal av egg frå butikk

    Kjølekjede og produktkrav

    Kan daglegvarer transporterast frå butikk til kunde utan bruk av kjølebil?Temperaturkrav til ferske fiskerivarer hos detaljistDjupfrysningforskrifta gjeld ikkje for matvarebutikkarOppdeling av frukt og grønnsaker i butikk

    Merking og sal over disk

    Merking av matvarer som selges over disk

    Særordningar

    Legemiddel utanom apotek (LUA)

    Meir informasjon

    Regelverk
    • Næringsmiddelhygieneforskriften (lovdata.no)
    • Forskrift om omsetning mv. av visse reseptfrie legemidler utenom apotek (lovdata.no)
    • Legemiddelloven (lovdata.no)
    Skjemaer
    • Ny matbedrift

    Aktive regelverks­prosesser

    Det er for tiden ingen aktive regelverksprosesser på butikk og butikkjeder.

    Se pågående regelverksprosesser på Mattilsynets andre områder

    Om nettstedet

    Nyhetsbrev

    Personvern og informasjonskapsler

    Tilgjengelighetserklæring (uustatus.no)

    Åpne data (API)

    Om Mattilsynet

    Kontakt oss

    Ledige stillinger

    Om oss

    Varsle oss