Om ernæringspåstanden «lavt natriuminnhold/lavt saltinnhold»

Dere kan bruke ernæringspåstanden «lavt natriuminnhold/lavt saltinnhold» hvis næringsmiddelet ikke inneholder mer enn 0,12 g natrium per 100 g eller per 100 ml.  

Publisert

Dere kan velge fritt om dere vil formulere påstanden som «lavt natriuminnhold» eller «lavt saltinnhold».

«Salt» er definert som totalt natriuminnhold × 2,5, jf. matinformasjonsforordningen, artikkel 2, nr. 4, vedlegg I, pkt. 11. Maksimum 0,12 g natrium per 100 g eller 100 ml, tilsvarer derfor maksimum 0,3 g salt.

Legg merke til at vilkårene for å bruke denne påstanden er innskjerpet for «annet vann enn mineralvann». Dersom dere ønsker å bruke en påstand om lavt saltinnhold på «annet vann», kan natriuminnholdet ikke være høyere enn 2 mg natrium per 100 ml.

Reglene for sammensetning og merking av mineralvann er gitt i forskriften for naturlig mineralvann (lovdata.no).

Siden er en del av denne veiledningen: