Mer om barnehage og sfo
Spørsmål og svar
- Hvilke krav stiller Mattilsynet til oppvaskmaskiner i barnehager og på SFO?
- Hva innebærer kravet til internkontroll for barnehage/SFO?
- Hvordan behandler vi mat som skal gå ut og inn på et frokost-/lunsjbord?
- Hvor ofte må vi kontrollere og loggføre temperaturen på kjølerommet i barnehagen/SFO?
- Må de ansatte som lager mat i barnehagen/SFO ha på seg eget arbeidsantrekk?
- Hvordan får jeg meldt i fra til Mattilsynet om endringer - for eksempel om nytt kjøkken - i barnehagen/SFO?
- Hva er kravet når barnehagen/SFO har privat vannforsyning?
- Hvordan skal jeg gå frem for å gå godkjent vannforsyningen til barnehagen/SFO?
- Kan kjølevarer fryses ned hos detaljist?
- Hva er HACCP? Vis alle spørsmål og svar
Regelverk og veiledning
Kontakt oss
Finn riktig region og avdeling
Mattilsynets sentralbord
telefon 22 40 00 00
Brosjyrer, video og informasjonsmateriell
Tittel | Type |
---|---|
God hygiene i barnehager og SFO, plakat bokmål | |
God hygiene i barnehager og SFO, plakat nynorsk | |
Trygg mat - Servering av frukt, bær og grønnsaker | |
Utdanningsdirektoratet: Veiledere om smittevern i barnehager og skoler | Hyperlink |
Skjema
Skjema | Type |
---|---|
Ny matbedrift og/eller import, produksjon og engrossalg av matkontaktmaterialer | Altinn |