Alle virksomheter som produserer eller selger matvarer skal registrere seg hos Mattilsynet. Det gjelder også for de som tilbyr catering, enten de omsetter mat i stor eller liten skala.
Det er eier/driftsansvarlig for virksomheten som har ansvaret for at det produseres og serveres helsemessig trygg mat. Dette innebærer god opplæring av de ansatte.
Uansett størrelse på virksomheten, må de ansatte ha god basiskunnskap om regelverket. Det omfatter blant annet temperaturkrav og rengjøring av lokaler og utstyr, rutiner for oppbevaring, håndtering og omsetning av mat, og personlig hygiene.
Mattilsynet fører tilsyn med at regelverket blir fulgt.
Mer om catering
Spørsmål og svar
Regelverk og veiledning
Kontakt oss
Finn riktig region og avdeling
Mattilsynets sentralbord
telefon 22 40 00 00
Brosjyrer, video og informasjonsmateriell
Tittel | Type |
---|---|
Rutiner for trygg mat - En innføring i internkontroll og HACCP | |
Trygg mat - Grunnleggende hygiene for serveringssteder | |
Trygg mat - Servering av frukt bær og grønnsaker | |
Ikke nok å være god kokk | |
Ikkje nok å vere god kokk, nynorsk | |
It’s not enough just being a good cook, poster |
Skjema
Skjema | Type |
---|---|
Ny næringsmiddelvirksomhet | Altinn |