Koronavirus - Mat og drikkevann
Det er ingenting som tyder på at koronavirus smitter via mat og drikkevann.
Alt matsalg som ikke er av privat karakter skal registreres hos Mattilsynet. Matsalg og matservering på messer, festivaler, bondens marked etc. skal registreres. Du melder fra om dette ved hjelp av skjemaet Ny næringsmiddelvirksomhet.
På kortvarige arrangementer som skoleavslutninger og loppemarkeder, eller når idrettslaget selger pølser og kaker i kun noen timer, er det ikke nødvendig å registrere seg hos Mattilsynet.
Mer om kortvarig salg av mat
Spørsmål og svar
- Kan jeg bruke eget kjøkken for å lage mat som skal selges?
- Kan man spre koronasmitte ved profesjonell matlaging?
- Hvordan kan jeg servere mat ved sommeravslutninger, idrettsarrangement eller annet kortvarig salg av mat på en trygg måte?
- Dør koronavirus ved varmebehandling eller nedfrysing?
- Er matsalg som REKO-ring, torgsalg av frukt og grønt, foodtrucks, isbil o.l. tillatt og trygt?
- Hvilke forholdsregler bør vi som selger mat ta for berøringsflater?
- Kan koronaviruset smitte via mat uten emballasje, for eksempel smågodt, bakevarer, frukt og grønt?
- Kan jeg smitte andre med koronavirus ved å lage mat når jeg er syk? Vis alle spørsmål og svar
Regelverk og veiledning
Kontakt oss
Finn riktig region og avdeling
Mattilsynets sentralbord
telefon 22 40 00 00
Brosjyrer, video og informasjonsmateriell
Tittel | Type |
---|---|
Rutiner for trygg mat - En innføring i internkontroll og HACCP | |
Trygg mat - Servering av frukt bær og grønnsaker | |
Trygg mat - Grunnleggende hygiene for serveringssteder | |
Ikke nok å være god kokk | |
Ikkje nok å vere god kokk | |
It’s not enough just being a good cook |
Skjema
Skjema | Type |
---|---|
Ny næringsmiddelvirksomhet inkl. matkontaktmaterialer | Altinn |
Tilsynsresultater
- 04.09.2015 God mathåndtering under sommerfestivaler