God mathåndtering under sommerfestivaler


Publisert 04.09.2015 | Sist endret 04.09.2015
Illustrasjonsfoto  Foto: Colourbox.com

Mattilsynet har i løpet av sommeren 2015 ført tilsyn med matserveringen ved Kongsberg Jazzfestival, Økofestivalen i Sande og Elvefestivalen i Drammen. Forholdene var bra.

- Forholdene rundt mathåndtering og servering under festivalene var generelt god. Noen av markedsbodene måtte forbedre sine rutiner rundt lagringsforhold for maten. Utover dette avdekket vi ikke alvorlige brudd på regelverket, sier avdelingssjef i Søndre Buskerud, Rita Aina Kvennejorde.

Under inspeksjonene vurderte Mattilsynet hvordan virksomhetene ivaretok god håndhygiene, renhold, orden, håndtering og lagring av mat, kontroll med temperaturer under lagring og tilgang på vann og toalett.

Mattilsynet førte tilsyn med til sammen 47 markedsboder og restauranter hvor det ble omsatt og servert mat under disse tre festivalene.

Se hvilke markedsboder og reatauranter som ble sjekket (PDF)

Kontaktinformasjon

Rita Aina Kvennejorde, avdelingssjef, tlf. 907 83 944

Fant du det du lette etter?