Risikovurdering om dekontaminering av pattedyrslakt ved bruk av damp eller varmt vann som metode på slakteriene

Publisert 06.11.2012     Sist endret 13.10.2017

Vitenskapskomiteen for mattrygghet (VKM) har på oppdrag for Mattilsynet gjennomført en risikovurdering av dekontaminering av pattedyrslakt ved bruk av damp eller varmt vann. Dekontaminering er en metode som kan redusere eller fjerne smittestoffer som kan utgjøre en fare for mattryggheten fra overflaten av slakt fra pattedyr.

Les mer om risikovurderingen og last ned rapporten fra VKMs nettsider. Se lenke i høyre spalte.

Mattilsynet vil studere denne risikovurderingen fra VKM og vurdere om dekontaminering med varmt vann eller damp kan være et ekstra tiltak i forbindelse med slakteprosessen.

Vitenskapskomiteen for mattrygghet: Risikovurdering av dekontaminering av pattedyrslakt ved bruk av damp eller varmt vann

Fant du det du lette etter?

Kontaktinformasjon

Kjersti Nilsen Barkbu, seniorrådgiver, seksjon for mattrygghet, hovedkontoret, tlf. 23 21 67 83.


Kontaktinformasjon

Kjersti Nilsen Barkbu, seniorrådgiver, seksjon for mattrygghet, hovedkontoret, tlf. 23 21 67 83.