Mat og vann

Alle som jobber med produksjon, distribusjon og servering av mat har ansvar for å følge Norges lover og forskrifter. Norge må også følge internasjonale regler som for eksempel EØS-avtalen.
Når du velger et tema i listen under vil du finne selve regelverket, forklaringer og veiledninger til dette, skjema, gebyrer, kontaktinformasjon, tilsyn og mye mer.
Matservering
- Restaurant, kafé og hotell
- Barnehage og SFO
- Sykehus og institusjon
- Catering
- Kantine
- Bar
- Kortvarig salg av mat
- Smilefjes på kafeer og restauranter
Butikk og butikkjeder
- Butikk med ferskvare
- Storkiosk, bensinstasjon, gatekjøkken
- Butikk uten ferskvare
- Helsekost
- Legemidler utenfor apotek (LUA)
- Økologisk mat
Produksjon av mat
- Kjøtt og kjøttprodukter
- Drikkevarer
- Melk og meieriprodukter
- Fisk og sjømat
- Matkontaktmaterialer (emballasje)
- Bakevarer, sjokolade og snacks
- Frukt, bær, grønnsaker og korn
- Ny mat
- Økologisk mat
- Egg og eggprodukter
- Honning
- Lokalmat
Import av mat
Eksport av mat
- Eksport av fisk og sjømat
- Kommersiell eksport av mat
- Privat eksport av mat
- Melk og meieriprodukter
- Eksport av kjøtt og kjøttprodukter
- Eksport av melk og meieriprodukter
Vann
Merking av mat
- Generelle krav til merking av mat
- Kvalitetsbestemmelser om matvarer
- Allergener
- Økologisk mat
- Ernærings- og helsepåstander
- Nøkkelhullet
- Beskyttede betegnelser
Smitte fra mat og drikke
- Antibiotikaresistente bakterier
- Bakterier i mat og drikke
- Virus i mat og drikke
- Parasitter i mat og drikke
- Årsrapporter om utbrudd av smittsomme sykdommer
Spesialmat og kosttilskudd
- Kosttilskudd
- Barnemat
- Medisinske næringsmidler
- Totale kosterstatninger for vektkontroll
- Sportsprodukter
- Glutenfrie produkter
- Morsmelkserstatning og tilskuddsblandinger
- Laktosefrie og -reduserte produkter
Uønskede stoffer i maten
- Biologiske gifter
- Miljøgifter
- Radioaktivitet
- Rester av plantevernmidler i mat
- Matkontaktmaterialer (emballasje)
- Legemiddelrester i mat
- Prosessfremkalte stoffer