Spørsmål og svar

Hvor mye mosjon trenger en hund?

Publisert 16.10.2014     Sist endret 16.10.2014
To hunder som løper
Foto: Mattilsynet

Hunden skal ha mosjon og aktiviseres daglig, sånn at den får dekket sitt behov for menneskekontakt og kroppslig og mental aktivitet.

Hunden skal luftes minimum tre ganger om dagen for å gjøre fra seg, men den trenger aktivitet i tillegg. De ulike hundetypene er avlet for ulike «jobber» og trenger derfor ulik form for stimuli for å være fornøyde og veltilpasset. Dette bør du vurdere hva som passer for deg og dine; jakt-, vakt-, gjeter-, trekk- eller selskapshund? Hvis hunden får for lite stimulans og mosjon kan den utvikle atferdsproblemer. Det er vanskelig å si hvor mye mosjon en hund trenger, men de ulike raseklubbene kan si noe om hva som er riktig for din hund. Du vil også merke om hunden er tilfreds. For de fleste hunder er det ikke nok å få løpe fritt rundt i hagen.

En hund som får nok fysisk og mental trening vil være rolig, fornøyd og uten atferdsproblemer. Atferdsproblemer kan være unormalt mye bjeffing / uling / piping, frustrasjon, gnaging, graving, ødelegger ting, gjentagende atferd, separasjonsangst, biting, aggresjon, unormal kløe eller slikking eller at hunden gir opp og blir passiv / apatisk.

Fant du det du lette etter?

Les merLes mer