Hvor mye plass trenger hunden inne?

Publisert 16.10.2014     Sist endret 16.10.2014

Det beste for hunden er vanligvis å gå fritt rundt i hele eller deler av boligen. I valpeperioden kan det være behov for å holde den på et avgrenset, sikret sted når man ikke kan se etter den, slik at den ikke skader seg eller ødelegger ting. Hvis det er nødvendig å begrense området hunden kan oppholde seg på, må den likevel ha nok plass til naturlig bevegelse. I praksis betyr det at hunden må kunne stå oppreist, snu seg rundt, ligge i naturlig stilling, strekke seg, endre liggestilling og regulere temperaturen ved å velge mellom ulike underlag å ligge på, for eksempel mellom madrass og gulv.

Tabellen under viser anbefalte minimumsstørrelser for innendørs oppholdssted, men husk at det beste for hunden er å få større plass:

Skulderhøyde hundGulvflate minimumIngen side kortere ennHøyde minimum
< 40 cm  1 m 0,8 m
40-65 cm  3   1,2 m  1,2 m 
> 65 cm  5   1,5 m  1,5 m 


Små, trange bur, slik som transportbur, er ikke egnet som oppholdssted for hunden over tid, for eksempel mens du er på jobb eller om natten. Slike bur skal bare brukes i korte perioder, for eksempel under transport, oppstalling hos veterinær, ved sykdom eller under konkurranser. Dersom hunden liker å bruke buret som liggeplass må den gjerne få lov til det – så lenge du lar døren stå åpen.

Fant du det du lette etter?