Europakommisjonen har vedtatt endringer i vedlegg I og II til næringsmiddelhygieneforordningen på tre områder: håndtering av allergener i primærproduksjon, hygiene ved matdonasjon og innføring av begrepet mattrygghetskultur.
EU kommisjonen har vedtatt forordning (EU) nr 2021/382 som endrer vedlegg I og II til forordning (EU) nr 852/2004 (næringsmiddelhygieneforordningen).
Det gjøres endringer på tre områder:
- Allergenhåndtering: det innføres utvidede krav til rengjøring av utstyr. Dette gjelder både ved primærproduksjon og ved videre produksjon og håndtering av næringsmidler.
- Matdonasjon: det innføres kriterier for hygienisk håndtering og vurdering av mat som skal redistribueres
- Mattrygghetskultur: begrepet innføres i regelverket og det settes krav til hvordan virksomhetene skal sikre at de har rutiner som ivaretar bestemmelsene om mattrygghet
Gangen i arbeidet er beskrevet i tidslinjen under, og den svarte boksen viser hvor vi er i prosessen