Eksport av varer fra Norge til Storbritannia fra 1.1.2021

Publisert 10.10.2019     Sist endret 28.07.2020

Storbritannia har inngått avtale med EU og vil fortsatt være en del av det indre marked frem til overgangsordningen utløper 31. desember 2020. Dette betyr at eksport av dyr og animalske varer til Storbritannia inntil denne dato kan fortsette på samme måte som før.

Etter overgangsperioden

Eksporten til Storbritannia vil endre etter overgangsperioden utløper. Det er tre viktige datoer som handelspartnere med Storbritannia må forholde seg til. Britiske myndigheter har utfyllende informasjon på deres nettsider.

Fra januar 2021: Fysisk kontroll hos mottaker for alle høy-risiko produkter av levende dyr og planter, samt notifisering av ankomst av varer.

Fra april 2021: Varer av animalsk opprinnelse (for eksempel kjøtt, honning, melk og egg) og alle regulerte vegetabila og vegetabilske produkter krever notifisering og må følges av helsesertifikat. Fysiske kontroll vil fortsette hos mottaker frem til juli 2021.

Fra juli 2021: Varer som er underlagt SPS kontroller vil måtte presenteres for grensekontrollstasjon, og det utføres flere importkontroller på grensestasjonene.

Følg lenkene under for å lese mer om importregime i Storbritannia for de forskjellige varekategoriene:

Levende dyr, animalske produkter og høy-risiko mat og fõr

Fisk og sjømat til humant konsum

Levende fisk og skalldyr for akvakultur or prydformål

Planter og planteprodukter

Truede dyre- og plantearter, og produkter laget av dem

Fant du det du lette etter?

Les mer


Les mer