Dette ser vi etter
Alle ferdigpakkede fiskematprodukter skal ha obligatorisk matinformasjon til forbruker i henhold til matinformasjonsregelverket.
Nødvendig og tilstrekkelig informasjon om produktet har betydning for at forbruker skal gjøre gode valg. Forbruker skal kunne stole på merkingen, og få alle opplysningene de trenger uten å bli villedet. Derfor skal merkingen være korrekt.
Dette bør dere være forberedt på
Når vi gjennomfører kontroll med matinformasjon så vil vi ha søkelys på følgende:
- Næringsmiddelets betegnelse
- Ingrediensliste
- Merking av visse stoffer eller produkter som forårsaker allergier eller intoleranser
- Mengdeangivelse av ingredienser
- Nettoinnhold
- Holdbarhetsdato, siste forbruksdato og dato for innfrysing
- God opplysningspraksis
- Presentasjon
- Opprinnelsesstat eller opphavssted
Aktuelt regelverk og veiledere
- Slik skal allergenene merkes
- Opprinnelsesmerking
- Opprinnelse for hovedingrediensen
- Forskrift om matinformasjon til forbrukerne (matinformasjonsforskriften) - Lovdata
Når skal kontrollen gjennomføres?
Kontrollen gjennomføres i mars 2023.
Disse virksomheten får kontroll
Store norske produsenter med ansvar for matinformasjon og som omsetter sine produkter i butikk utover eget utsalg. Produktene plukkes ut i butikk.
Kontrollen utføres i region Nord, Midt og Sør-Vest og planlegges av region Stor-Oslo.
Rapport
Det lages en oppsummering av resultatene etter gjennomførte kontroller.