Til høsten kommer Mattilsynet på tilsyn i de fleste fiskeslakteriene

Publisert 11.05.2022     Sist endret 11.05.2022

Hvordan står det til på fiskeslakteriene? Oppfyller de kravene til godkjenning og til fiskehelse- og fiskevelferd? Det skal Mattilsynet finne svar på når de til høsten gjennomfører en tilsynskampanje i fiskeslakterier over hele landet.

Bakgrunnen for kampanjen er en kartlegging i 2020 som viste at ikke alle fiskeslakterier oppfyller alle kravene i slakteriforskriften og forskrift om desinfeksjon av vann i akvakultur. I tillegg ble det avdekket en del misforståelser rundt godkjenningsordninger.

- VI besluttet derfor å gjennomføre en tilsynskampanje der målet er å kartlegge og kontrollere status, og å bygge kompetanse på slakteriene og i Mattilsynet, sier kampanjeleder Bjarne Bjørshol.

Tilsynene blir gjennomført i perioden 1. august til 1. desember, og målet er å kontrollere 40 av totalt 69 fiskeslakterier over hele landet.

For at fiskeslakteriene skal være mest mulig forberedt, har Mattilsynet opprettet en egen kampanjeside.

- Der forteller vi om bakgrunnen og hva vi skal gjøre. I tillegg til veiledere har vi lagt ut tilsynsmalen vi kommer til å følge på tilsynene. Dette er nyttig stoff som jeg oppfordrer ansvarlige på fiskeslakteriene å gå gjennom før vi kommer på tilsyn, avslutter Bjørshol.

Mattilsynets lokalavdelinger vil kontakte aktuelle fiskeslakterier i god tid før forventet tilsyn. Noe av dokumentasjonen som inngår i tilsynet kommer til å bli innhentet i forkant av selve det fysiske tilsynet.

Les mer: Tilsynskampanje 2022: Fiskehelse og fiskevelferd på fiskeslakterier

Fant du det du lette etter?