10. Regelverk

Alle som skal drive et serveringssted, må følge flere lover og regler. Dette skal sikre at maten som lages er trygg.

De viktigste reglene som Mattilsynet er ansvarlig for, finner du i matloven, næringsmiddelhygieneforskriften og internkontrollforskriften, som du finner under. 

Mange andre etater har også krav til deg som skal starte matbedrift. Finn fram til reglene som gjelder deg ved å bruke e-guiden for serveringsbransjen hos Altinn (altinn.no).

Regelverk

  1. Matloven - matl
  2. Næringsmiddelhygieneforskriften
  3. Internkontrollforskriften for næringsmidler
  4. Smilefjesforskriften
  5. Matinformasjonsforskriften

Matloven - matl

Lov om matproduksjon og mattrygghet mv. (matloven) (LOV-2003-12-19-124)
Se hele loven (lovdata.no)

Kilde: Lovdata.no

Næringsmiddelhygieneforskriften

Forskrift om næringsmiddelhygiene (næringsmiddelhygieneforskriften) (FOR-2008-12-22-1623)
Se hele forskriften (lovdata.no)

Kilde: Lovdata.no

Internkontrollforskriften for næringsmidler

Forskrift om internkontroll for å oppfylle næringsmiddellovgivningen (FOR-1994-12-15-1187)
Se hele forskriften (lovdata.no)

Kilde: Lovdata.no

Smilefjesforskriften

Forskrift om offentliggjøring av resultater fra Mattilsynets tilsyn med serveringssteder (smilefjesforskriften) (FOR-2015-09-25-1141)
Se hele forskriften (lovdata.no)

Kilde: Lovdata.no

Matinformasjonsforskriften

Forskrift om matinformasjon til forbrukerne (matinformasjonsforskriften) (FOR-2014-11-28-1497)
Se hele forskriften (lovdata.no)

Kilde: Lovdata.no