10. Regelverk
Alle som skal drive et serveringssted, må følge flere lover og regler. Dette skal sikre at maten som lages er trygg.
De viktigste reglene som Mattilsynet er ansvarlig for, finner du i matloven, næringsmiddelhygieneforskriften og internkontrollforskriften, som du finner under.
Mange andre etater har også krav til deg som skal starte matbedrift. Finn fram til reglene som gjelder deg ved å bruke e-guiden for serveringsbransjen hos Altinn (altinn.no).
Regelverk
- Matloven - matl
- Næringsmiddelhygieneforskriften
- Internkontrollforskriften for næringsmidler
- Smilefjesforskriften
- Matinformasjonsforskriften
Matloven - matl
Lov om matproduksjon og mattrygghet mv. (matloven) (LOV-2003-12-19-124)
Kilde: Lovdata.no
Næringsmiddelhygieneforskriften
Forskrift om næringsmiddelhygiene (næringsmiddelhygieneforskriften) (FOR-2008-12-22-1623)
Kilde: Lovdata.no
Internkontrollforskriften for næringsmidler
Forskrift om internkontroll for å oppfylle næringsmiddellovgivningen (FOR-1994-12-15-1187)
Kilde: Lovdata.no
Smilefjesforskriften
Forskrift om offentliggjøring av resultater fra Mattilsynets tilsyn med serveringssteder (smilefjesforskriften) (FOR-2015-09-25-1141)
Kilde: Lovdata.no
Matinformasjonsforskriften
Forskrift om matinformasjon til forbrukerne (matinformasjonsforskriften) (FOR-2014-11-28-1497)
Kilde: Lovdata.no