Til hovedinnhold
  1. The page is not available in English
    English homepage
  • Drikkevannsforsyning
  • Dyr
  • Alt om dyr og dyrehold
  • Dyrehelsepersonell
  • Dyrehelse og dyresykdommer
  • Forsøksdyr
  • Kjæledyr, konkurransedyr og hobbydyr
  • Jakt og vilt
  • Produksjonsdyr
  • Fisk og akvakultur
  • Alt om fisk og akvakultur
  • Eksport av levende fisk med mer
  • Brønnbåt og annan transport
  • Fiskehelse og fiskesykdommer
  • Oppdrettsanlegg
  • Rensefisk
  • Slakting av fisk
  • Kosmetikk og kroppspleieprodukter
  • Mat og drikke
  • Alt om mat og drikke
  • Eksport av mat og drikke
  • Matproduksjon
  • Salg og servering av mat
  • Merking av mat
  • Råd og advarsler til forbrukere
  • Smitte frå mat og drikke
  • Startpakke for nye matbedrifter
  • Planter og dyrking
  • Alt om planter og dyrking
  • Tømmer, trelast og treemballasje
  • Plantevernmidler
  • Produksjon og omsetning
  • Økologisk landbruk
  • Planteskadegjørere
  • Gjødsel, jord og dyrkingsmedier
  • Plantesortar
  • Genmodifiserte produkter
  • Frø, såkorn og annet planteformeringsmateriale
  • Meld fra til Mattilsynet
  • Om Mattilsynet
  • Jobbe i Mattilsynet
  • Kontakt oss
  • Skjema
  • Regelverk
  • Godkjente virksomheter
    1. The page is not available in English
      English homepage
    Startpakke for nye matbedrifter

    Innhold

    1. Innledning
    2. 1. Gratis veiledning
    3. 2. Videoer
    4. 3. Registrere bedriften din
    5. 4. Lokaler og innredning
      • 4.1. Materialer og utstyr
      • 4.2. Planløsning
      • 4.3. Eget område for matlaging
      • 4.4. Oppvasksone
      • 4.5. Matkum
      • 4.6. Håndvask
      • 4.7. Toalett for ansatte
      • 4.8. Garderobe
      • 4.9. Hold skadedyr unna
      • 4.10. Er det lov å leie plass i andres kjøkken? 
    6. 5. Mathåndtering og hygiene
      • 5.1. Hold det rent og ryddig
      • 5.2. Vask hendene
      • 5.3. Ikke lag mat når du er syk
      • 5.4. Temperaturkontroll
      • 5.5. Varm mat skal være rykende varm
      • 5.6. Hold rått kjøtt unna andre matvarer
      • 5.7. Skyll frukt, bær og grønnsaker før bruk
      • 5.8. Sporbarhet av matvarer
    7. 6. Internkontroll
      • 6.1. Hva er internkontroll?
      • 6.2. Dette skal være med i en internkontroll
      • 6.3. Håndtering av avvik
      • 6.4. Renhold og rutiner
      • 6.5. Kjøletemperatur
      • 6.6. Farevurdering og HACCP
    8. 7. Merking av allergener
      • 7.1. De 14 allergenene som alltid skal merkes
      • 7.2. Merking av allergener i ikke-ferdigpakket mat
    9. 8. Smilefjesordningen
    10. 9. Inspeksjon fra Mattilsynet
    11. 10. Regelverk
    12. 11. Veiledere og informasjonsmateriell
    1. Hjem
    2. Mat og drikke
    3. Startpakke for nye matbedrifter

    10.

    Neste
    Forrige

    Fant du det du lette etter?

    Om nettstedet

    Nyhetsbrev

    Personvern og informasjonskapsler

    Tilgjengelighetserklæring (uustatus.no)

    Åpne data (API)

    Om Mattilsynet

    Kontakt oss

    Ledige stillinger

    Om oss

    Varsle oss