10. Veiledere og informasjonsmateriell
Her finner du lenker til nyttige veiledere og annet informasjonsmateriell.
Oppstart av bedrift
Veiledere
- Brukerveiledning for pålogging til Mattilsynets skjematjenester (PDF)
- Veileder til virksomheter om smilefjesordningen (PDF)
- Veileder: FSMS (Styringssystem for mattrygghet) og HACCP (PDF)
Informasjonsmateriell
- Trygg mat på messer og festivaler (PDF)
- Trygg mat – Servering av frukt, bær og grønnsaker (PDF)
- Informasjon om allergener for ikke-ferdigpakket mat (PDF)
- Matmerking – Kort om merking av matvarer, med sjekkliste (PDF)
- Fakta om hvordan du kan holde kontroll på kjøletemperaturen (PDF)
- Video: Håndtering av kylling (danske Fødevarestyrelsen – YouTube)
- Video: Hvorfor skal du skylle krydderurter og grønnsaker (foedevarestyrelsen.dk)
Nyttige lenker
- Lokalmat
- Merking av mat
- Slik merker du allergener
- Salg av mat fra privat kjøkken
- Salg av mat fra food truck og matvogn
- Kortvarig salg av mat
- Trygg mat på messer og festivaler
- Butikk og butikkkjeder
- Startpakke for nye matimportører