Det er forslag til 9 endringer i forskrift for tilsetningsstoffer i fôrvarer Jf. forordning (EU) nr. 1831/2003, fôrtilsetningsstoff-forskriften.
Endringene omhandler;
- Godkjenning av Limosilactobacillus reuteri (DSM 32203) som avlteknisk tilsetningsstoff (middel som stabiliserer tarmfloraen) i fôr til hund
- Godkjenning av Limosilactobacillus reuteri (DSM 32264) som avlteknisk tilsetningsstoff (middel som stabiliserer tarmfloraen) i fôr til katt.
- Fornyet godkjenning av Bacillus subtilis (ATCC PTA-6737) som avlteknisk tilsetningsstoff (midler som stabiliserer tarmfloraen) i fôr til en rekke fjørfekategorier
- Fornyet godkjenning av vitamin E som ernæringsmessig tilsetningsstoff i fôr og drikkevann for alle dyr.
- Fornyet godkjenning av 11stammer av mikroorganismer som ensileringsmidler i fôr til alle dyr.
- Fornyet godkjenning av aromastoffet naringin i fôr til alle dyr
- Regodkjenning av 37 kjemiske aromastoffer for bruk i fôr til alle dyr
- Regodkjenning av 31 aromastoffer (kalt tutti-frutti) i fôr til alle dyr
- Regodkjenning av sepioltisk leire som teknologisk tilsetningsstoff (bindemiddel, antiklumpemiddel) i fôr til en rekke dyr
- Korrigering av feil i forordning (EU) 2022/1412
Forslagene har vært til diskusjon og votering i EU-kommisjonens faste komité for planter, dyr, mat og fôr, SCPAFF, seksjon fôrvarer, og alle er relevante og akseptable for Norge. De kan forventes implementert i norsk regelverk i løpet av sommeren/høsten 2023.
Gangen i arbeidet er beskrevet i tidslinjen under, og den svarte boksen viser hvor vi er i prosessen.