Hunden på biltur

Publisert 10.10.2014     Sist endret 10.10.2014

Dersom du skal ha med deg hunden på biltur, skal den sikres. Veivesenet sier tydelig at hund ikke skal være løs i bilen fordi dette ikke er trygt, verken for hund, sjåfør eller passasjerer. Hunden kan bli slengt frem og ut i en bråstopp, og i verste fall skade både seg selv og andre.

Hunden må  sikres i bilen, og dette kan gjøres i et transportbur eller i sele.

Transportbur er relativt trange for at hunden ikke skal skades ved bevegelse. Buret må også være av solid kvalitet, slik at det tåler en bråstopp. Buret bør plasseres i bagasjerommet, frem mot ryggstøtten. Buret skal festes.

Dersom du ikke har stasjonsvogn og plass til bur, kan du bruke en sele. Slike fås kjøpt i dyrebutikker og ligner vanlige hundeseler. Selen kan enkelt festes til bilbeltet i baksetet, hunder skal ikke sitte i forsetet.

Hunden vil også sette pris på om den har sklisikkert underlag, det gir bedre følelse av kontroll. Det er også viktig å gradvis venne hunden til å være med i bil. Start med korte turer når den er valp. Husk at hunder også kan bli bilsyke og en gradvis tilvenning kan forebygge dette.

Dersom du kjører langt må du ta pauser for at hunden skal få lufte seg og tisse med jevne mellomrom.

Fant du det du lette etter?