Hvordan skal hunden stelles?

Publisert 16.10.2014     Sist endret 16.10.2014

Hunden skal sjekkes hver dag. Det betyr at du skal kjenne på den for å forsikre deg om at den ikke har sår eller skader.

Pelsen skal holdes ren, det betyr at den ikke skal være tilgriset over tid. Pelsen skal ikke ha tover eller tette floker over tid. Det fører til stram, irritert og betent hud. Sjekk særlig overgangen mellom bein og buk, bak ørene og rundt halsen der halsbåndet sitter.

Sjekk klør og poter jevnlig, og klipp klørne når de blir for lange. Når du hører lyden av «klør mot gulvet» kan det bety at det er tid for klipping. La en erfaren hundeeier eller veterinær vise deg hvordan du skal gjøre det de første gangene. Det er også enklere å klippe lite og ofte, enn å gjøre det sjelden. Husk også den femte kloen på forbena.

Dersom hunden din har hengeører må du sjekke jevnlig for å se at den ikke har betennelse. Dersom øret er rødt og irritert må det behandles hos veterinær.

Det er også viktig å stelle tennene. Lær hunden tannpuss med børste eller spesialklut fra den er valp, så går stellet enklere. Tanntrøbbel er smertefullt for hunden – og dyrt for eier!

Fant du det du lette etter?