Kunngjøring

Dette må du som skal reise med kjæledyr til / fra Storbritannia vite om Brexit

Publisert 12.03.2019     Sist endret 11.04.2019

Mattilsynet anbefaler at du følger nøye med på hvilke endringer du må forholde deg til ved reiser med kjæledyret ditt til eller fra Storbritannia på grunn av usikkerhet rundt Brexit.

I 2017 informerte Storbritannia EU om at de ønsket å tre ut av unionen. Partene hadde frist til 29. mars om å bli enige om en utmeldingsavtale og eventuelle overgangsordninger. Britene har nå fått en fleksibel utsettelse. Dette betyr at Storbritannia vil forlate EU senest oktober 2019, men muligens tidligere.

Tiden framover vil bli brukt til forhandlinger internt i Storbritannia og med EU. Om landet får en avtale med EU og hvordan denne eventuelt blir er usikkert. Endelig dato for når Storbritannia forlater EU er også uklart.

Kan få konsekvenser for kjæledyr som skal hjem til Norge

Dersom Brexit skjer uten avtale vil dette medføre at EUs regelverk ikke lenger gjelder for Storbritannia. Dette gjelder også regelverket som sier at man kan reise fritt mellom EU-landene med kjæledyr dersom man oppfyller de aktuelle kravene.

På grunn av usikkerhet om hvordan regelverket på området kommer til å bli, anbefaler Mattilsynet at alle som har planer om å reise med kjæledyr til eller fra Storbritannia i den nærmeste framtid, om å vurdere nøye om kjæledyret må være med.

Mattilsynet oppdaterer denne meldingen så snart mer konkret informasjon foreligger.

Se også

Regjeringen: Ofte stilte spørsmål om brexit

EU-kommisjonen: Informasjon om reiser mellom EU og Storbritannia etter Brexit 

Fant du det du lette etter?

Spørsmål og svar

Regelverk og veiledning

Les mer

Kontaktinformasjon

Ditt lokale Mattilsynskontor, telefon 22 44 00 00


Spørsmål og svar

Regelverk og veiledning

Les mer

Kontaktinformasjon

Ditt lokale Mattilsynskontor, telefon 22 44 00 00