Kunngjøring

Dette må du som skal reise med kjæledyr til / fra Storbritannia vite om Brexit

Publisert 12.03.2019     Sist endret 15.03.2019

Mattilsynet anbefaler at du følger nøye med på hvilke endringer du må forholde deg til ved reiser med kjæledyret ditt til eller fra Storbritannia etter 29. mars.

I 2017 informerte Storbritannia EU om at de ønsket å tre ut av unionen. Partene har frist til 29. mars om å bli enige om en utmeldingsavtale og eventuelle overgangsordninger. Fristen kan forlenges dersom partene er enige om det.

Dersom det ikke blir en enighet om avtale eller en utsettelse, opphører Storbritannias medlemskap i EU automatisk den 29. mars klokken 23:00 (GMT). Det er i dag stor usikkerhet om Storbritannia kommer til å forlate EU den 29. mars, og om dette skjer med eller uten avtale.

Kan få konsekvenser for kjæledyr som skal hjem til Norge

Dersom Brexit skjer uten avtale vil dette medføre at EUs regelverk ikke lenger gjelder for Storbritannia. Dette gjelder også regelverket som sier at man kan reise fritt mellom EU-landene med kjæledyr dersom man oppfyller de aktuelle kravene.

På grunn av usikkerhet om hvordan regelverket på området kommer til å bli etter 29. mars, anbefaler Mattilsynet at alle som har planer om å reise med kjæledyr til Storbritannia før 29. mars, med retur etter denne datoen, om å vurdere nøye om kjæledyret må være med. Dette gjelder også for reiser som planlegges bestilt nå for perioden etter 29. mars, da det er usikkert hva kravene for retur til Norge vil bli.

Mattilsynet oppdaterer denne meldingen så snart mer konkret informasjon foreligger.

Se også Regjeringen: Ofte stilte spørsmål om brexit.

Fant du det du lette etter?

Spørsmål og svar

Regelverk og veiledning

Les mer

Kontaktinformasjon

Ditt lokale Mattilsynskontor, telefon 22 44 00 00


Spørsmål og svar

Regelverk og veiledning

Les mer

Kontaktinformasjon

Ditt lokale Mattilsynskontor, telefon 22 44 00 00