Skyggesider ved markedet for hundesalg

Publisert 03.07.2015     Sist endret 03.07.2015

Om man skaffer seg hund gjennom useriøse oppdrettere eller ved å ta med seg løshund tilbake fra ferien, risikerer man å samtidig importere sykdommer som vi ikke ønsker i Norge. Arbeidsgruppen for bedre hundevelferd går nå ut og advarer folk som skaffer seg hund på denne måten.

Rabies og revens dvergbendelorm er noe av det man frykter kan komme via lyssky hundeimport. I tillegg vil man da ikke ha oversikt over forholdene valpene har vokst opp under, og i mange tilfeller er det snakk om elendig dyrevelferd for tispene i «valpefabrikkene».

Arbeidsgruppen har nå sammenstilt en artikkel som advarer mot mange av farene ved slik anskaffelse av ny hund.

Samarbeid mellom 8 organisasjoner

8 organisasjoner utgjør arbeidsgruppen for bedre hundevelferd. I tillegg til Mattilsynet, finner vi NMBU Veterinærhøgskolen, Den Norske Veterinærforening, Rådet for dyreetikk, NOAH – for dyrs rettigheter, Dyrevernalliansen, Dyrebeskyttelsen Norge og Norsk Kennel Klub.

Arbeidsgruppen har som overordnet mål å foreslå tiltak som kan bedre velferden for hunder i Norge, og vil ha økt koordinert innsats på informasjonssida mot allmennheten. Arbeidsgruppen skal beskrive hundens rolle i samfunnet, peke på forhold som påvirker velferden for hunder negativt, og fremme konkrete forslag til tiltak som kan forbedre velferden.

I tillegg skal de utarbeide lett tilgjengelig informasjon rettet mot aktuelle målgrupper.

Fant du det du lette etter?