Kan man reise fra katten når man skal på ferie?

Publisert 16.10.2014     Sist endret 16.10.2014

Katten skal ha tilsyn og stell også i ferien, men for kortere perioder (et par ukers tid) kan det være akseptabelt at den får mindre tilsyn enn vanlig. Den skal likevel mates, sees til og ha daglig menneskelig kontakt.

Når du reiser fra katten må du derfor overlate ansvaret til noen. Det betyr at du ikke kan be noen naboer «holde et øye med katten», du må overlate ansvaret til en konkret person over 16 år. Denne skal se til katten hver dag for å sjekke at den ikke har fått sår, skader eller er syk, og derfor trenger å komme til veterinær.

Katter som er vant til å ha mye menneskekontakt må også få det selv om du er bortreist. Enten ved at den som passer katten tilbringer noen timer sammen med den hjemme hos deg hver dag eller at de tar den med hjem til seg selv. Men vær obs på at katter som tas med bort, på ferie eller til andre som skal passe dem, ofte vandrer for å finne hjem igjen. Hvert år skilles mange katter fra eier på denne måten, så unngå å ta den med hjemmefra for perioder med mindre du har tenkt å holde den inne. Husk også å ID-merke katten din.

Fant du det du lette etter?