Tilsyn med apotek- og kleskjede med kosmetikkutsalg i 2021

Publisert 05.03.2021     Sist endret 05.03.2021

Mattilsynet vil i 2021 føre tilsyn med rutiner for overholdelse av kosmetikkregelverket hos konsern innen apotek og en kleskjede med kosmetikkutsalg(kjedetilsyn). Vi vil utføre revisjoner med hovedkontor og verifikasjonstilsyn hos utvalgte kjedebutikker. Det vil bli valgt ut en apotekkjede og en kleskjede med kosmetikkutsalg. Verifikasjonstilsynene vil foregå i hele landet.

Dette ser vi etter

Kjedetilsyn vil gjennomføres i apotek- og kleskjede hvor fokus vil være på trygge produkter og riktig merking. Vi vil se på rutiner for å sikre trygge produkter, korrekt merking av produkter og rutiner for tilbakekalling/tilbaketrekking av produkter.

Dette bør dere være forberedt på

Vi vil se om dere har:

  • Rutiner for å sikre at kosmetikk og kroppspleieprodukter er trygge
  • Rutiner for merking
  • Rutiner for sporbarhet
  • Rutiner for tilbakekalling/tilbaketrekking
  • Rutiner for opplæring i kjeden Revisjonen ved hovedkontoret vil omfatte kjedenes systemer for å sikre helsemessig trygge produkter og riktig merking mens verifikasjonene er en kontroll på om de underliggende enhetene følger rutinene som hovedkontoret har laget.

 

Hvor?Når?OmfangHva ser vi spesielt etter?
Hele landet2021 Revisjon hos hovedkontoret ved en apotekkjede og en klesbutikk-kjede med kosmetikkutsalg. Lokale verifiseringstilsyn av kjedebutikker Etterlevelse av regelverket for kosmetikk og kroppspleieprodukter

Alle bør være forberedt på tilsyn

Vi har ikke kapasitet til å føre tilsyn med alle apotek/kleskjeder i landet. Alle bør allikevel være forberedt på å få tilsyn. Det er lurt om dere har gjennomgått rutinene på forhånd. Nødvendig dokumentasjon bør være lett tilgjengelig.

Fant du det du lette etter?

Les mer


Les mer